18-20.01 – Rolige dager

18.01
Tenkte jeg skulle sove litt lenge for en gangs skyld (det vil si 07:30), men ble vekket av den lokale hanen på campingen omtrent samtidig som solen stod opp. Halvsover litt til klokka nærmer seg 8, blir en rolig morgen med en etterlengtet dusj og frokost i sola!

Som flere kanskje har lagt merke til ser lånebilen min ut som et reklameskilt med «Crowesport» printet på alle bilens fire sider. Det ser ut til å ha en aller annen tiltrekningskraft på mine medtrafikanter. Flere som har stoppet meg og spurt om bilen, og spesifikt om bilforhandleren, og sykt mange som hilser når jeg er ute å kjører. Kanskje tror de jeg jobber der ellernoe. Kan ikke huske det var så mye hilsing når jeg kjørte mazdaen. Alle er utelukkende positive da, det er jo bra!
DSC_0465

Vannstanden var lav i dagens elv, men jeg så overraskende mye fisk. Sleit litt i starten før lunsj, både med kroking og skremming. Etter litt mat landet jeg 3 stk mellom halvannen til to kilo. Røyk en skikkelig pen en som ved hoving rett og slett tok luka på meg, svømte mellom beina mine. Det er smarte fisker ass!

Tok en av de som matfisk, må jo benytte muligheten til å spise fisk før Simen kommer ned. Han tåler jo ikke fisk stakkar.
Fisken hadde to mus i magen, og jeg har fortsatt ikke sett en eneste en. Enda jeg har trasket mange kilometer.

DSC_0460

Til tross for mus i magen, smakte fisken godt.

DSC_0454

Ble nesten angrepet av denne kua. Godt jeg har vanntett mobil!

 

Blåste opp noe helt sinnsykt i 7-8 tiden på kvelden. Var en liten stund redd for at hele teltet skulle lette. Exped underlaget mitt fløy 20 meter unna, opp i et tre. Gikk verre med et par backpackere som lå litt bortenfor. Hele teltet som var av typen to stenger i kryss og en plugg i hvert hjørne fløy rett som det var flere hundre meter av sted. Et kvarter senere var det vindstille, merkelige greier.

19.01

En tilsvarende rolig morgen slik som i går. I dag våknet også digitalkameraet til live etter å ha badet ufrivillig for 4-5 dager siden, riktignok litt dugg innenfor lina. Som dere kanskje ser så har det vært litt varierende bildekvalitet grunnet mobilkamera. Forhåpentligvis klarer kameraet seg uten flere bad fremover.

I dag skulle jeg prøve meg på et strekke vi fisket i fjor, har gledet meg lenge til det. Dessverre var det veldig lite fisk å se, så bare et par stykker. Kom så opp til et juv, der jeg hoppet i elva i fjor for de som har sett det. Hadde ingen planer om å havne i elva i dag, og heldigvis stod det en fisk helt på enden av det lange juvet.

DSC_0480

Litt vrient da jeg må kaste baklengs, og fisken er om lag 25 meter oppstrøms. På 4 kastet med nymfa tar den, lengden skulle tilsi en fisk på rundt 2.5 kilo, men da den gikk i lufta så jeg at den rett og slett vat bælfeit. Fisken vil lenger inn i juvet, og det er mange skumle hjemmesteder der inne. Mens jeg kjører fisken kommer det en annen enda større fisk svømmende nedover. Den er nesten helt svart. Jeg husker fra i fjor at det var to fisk i dette juvet, den største hadde en veldig karakteristisk svartfarge og den andre litt mindre var mer normal i fargen. Kanskje er det samme fisk?

Den drar vekt helt til 3.6kg! Den må garantert ha spist en mus eller ti! Hvis det er samme fisk så betyr det at den har lagt på seg ca 1.4 kilo på et år, eller om lag 60%!! Mener å huske at den var rundt 2.2kg.

DSC_0482 DSC_0471

Drar litt lenger nedstrøms igjen, og finner straks litt mer fisk. Lander en til på rundt 2.3 etter lunsj. Avslutter tidlig i 2-3 tiden. Fisket har vært så rått at jeg føler for å bare slappe av litt. Dessuten er planen å kjøre til morgendagens destinasjon. Været ser lovende ut, men litt redd for vinden.

DSC_0498

Camp

20.01

Våkner opp til regn på teltduken. Hmm, det var da spådd sol. Etter en usedvanlig kald morgen, kommer endelig solen opp bak fjellene, og skyene er borte som dugg for solen. Dagens elv er en litt større elv, og jeg er ganske avhengig av sol for å se noe som helst.

P1140305
Det virker som en ganske populær elv, for det er nærmest blitt en sti i sanden etter andre som har tråkket langs bredden.
Ser lite fisk oppover, og det er mye gåing. Finner en fin fisk som står rett på oversiden av en stor stein, for å komme i posisjon må jeg klatre ned en skråning med steiner. Steinen jeg tråkker på løsner, og stang og snelle blir smelt nedi steinrøysa. Stangen klarte seg, men det var verre med snella. Fått en aller annet skjevhet som gjør at spolen skjærer inntil hver runde. Retta det opp sånn halvveis og kastet på fisken. Utras gikk heldigvis fint, men ved innsveiv gikk det ikke like bra, men det gikk nok til å kunne få opp fisken.
Lite plaster på såret der, for det var en aldeles nydelig fisk. Rett og slett perfekt!

P1140302
Ryker en litt mindre lenger oppstrøms, kjørte seg fast under et tre. Brått er det ikke mer fisk å se. Ferske fotspor i sanden sier sitt. Går ut til veien, og finner en annen bil som står et par kilometer ovenfor min. Ikke bra.

Nå er det spådd sol og lite vind på hele øya omtrent. Jeg har jo selvfølgelig lyst til å være overalt samtidig. Vanskelig å velge når det er så mange muligheter.

 

F

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.