Oppdatering fra NZ; Sesongen så langt.

Blitt lite tid til å oppdatere siden nå som skolen er igang her, ikke at jeg har gjort så mye skole enda. Utrolig mye å oppleve og finne på. Skal prøve å oppsummere de siste to månedene, det blir nok mer bilder enn tekst!

Hadde fortsatt noen dager fiske igjen med Idar før skolen skulle starte i slutten av februar. Fisket et par dager rundt Reefton, været var stort sett fint. Men elvene bar preg av lite vann og mye fiskere. Idar hadde litt jobb han møtte gjøre og ble værende i byen mens jeg dro ut for å fiske. Hadde en knalldag med strålende sol, vindstille og 3 nydelige fisk på land.

P1140754

Sikadefanget prikkefant

P1140767

Ser du fisken? Midten til høyre

P1140751 P1140765

 

IMG_3006

Skjegg-konkurranse med en av de lokale på campingen, har noen år igjen!

 

 

For de to siste dagene var planen å prøve litt skikkelig backcountry fiske igjen, vekk fra folk og fe. Dessuten hadde Idar veldig lyst på en stor en før NZ oppholdet var over. Elven hadde jeg allerede besøkt tidligere i år, men nå var planen å komme seg enda lenger inn.

P1140771

Tacoaften før avreise til vår siste tur

P1140772

Turmat i første divisjon

 

P1140776

Spotting på høyt nivå

 

Som forventet så fant vi noen store fisk i en kulp jeg også så noen store sist gang. Vi stod på hver vår side av elva, jeg oppe i høyden bak et tre med full oversikt, og Idar ved vannkanten i kasteposisjon. Det er to fisker i kulpen, den ene er sikkert 5kg, og den andre er ikke stort mindre den heller!!

Ingenting å si på teamarbeidet, men tilslaget sitter ikke når den største tar nymfa til Idar, surt. Heldigvis er den andre fisken også veldig på spiseren, og denne gangen er det fast fisk! Endelig en skikkelig ørret på Idar, har sjelden opplevd det så nervepirrende å se en annen kjøre fisk før, etter 4-5 mislykkede forsøk med hoven, kommer den endelig inn! YESSS!! Det er en utrolig stor fisk, og Idar er nesten i sjokk over hvor stor brunørret han nettopp har fått på flue! Og det på den siste fiskedagen, alt var rett og slett perfekt.

IMG_3030

4,3kg med glede!!

P1140789 P1140797

I neste kulp var rollene byttet om, og Idar guidet meg. Toppet dagen med to fisk til, der den største var rundt 3.5kg, en nydelig fisk.

IMG_3042

Lav gange og museskritt

IMG_3049

«Det er sånn de ser ut ja»

IMG_3045 P1140808

Turen tilbake til bilen er lett i storfiskrus. Har vært noen hyggelige dager med Idar, nå reiser han videre til Filipinene, mens jeg reiser tilbake til Christchurch. Spent på hva som møter meg.

Skolen har vært over all forventning med utrolig bra folk, og jeg har også fått tid til en del fisking. Skole kun 3 av 5 ukedager er ikke feil.

Har fisket en del spring creeker her på østsiden av fjellene. Det er veldig mange kule små elver som renner inn i de større systemene som Rakaia og Rangitata, noen er til og med navnløse. I de fleste er det regnbue det er mest av, og de stiger som kjent villig på tørt. Har hatt noen utrolig bra dager med strålende sol og helt vindstille, det skjer ikke så forbausende ofte i de vindutsatte slettene.

DSC_0635

P1140898

Samtidig er det forholdsvis kort vei over til vestkysten, ca 3 timer i mazdaen så er man plutselig i Reefton med helt andre elver rundt seg. Prøvde meg litt her når fiskepresset begynte å gi seg i mars, for det er et område som er fisket mye.

P1140921 P1140929 P1140927

 

 

Klekkinger har det også blitt mer av utover i sesongen, særlig i stabile elver og spring creeker har det til tider vært massive døgnflueklekkinger i mars og starten av april. Mye vakende fisk, men faktisk ganske vanskelig fiske med små fluer og mye fluebytter og frustrasjon.

 

I starten av April var det en stund siden forrige storfisk, derfor bar det opp til der ørreten spiser mus igjen, håpet var at det enorme fisketrykket i det området skulle ha avtatt litt, slik at det skulle være mulig å lure noen store som befant seg ikke alt for langt unna veien. Hadde en nydelig og varm soldag her, selv om våtvading begynner å bli litt småkjølig om morgenen. Noen fisk spiste også, selv om mange stod og sturet. Ble to fantastiske muse-spisere denne dagen, der den største bikka trophy size. Begge to spiste aktivt på grunt vann. Er så sprøtt å se en fisk på godt over 4kg gå ut til siden og ta en nymfe i størrelse 16….En slik fiskedag gjør at du kan slappe helt av en stund.

DSC_0621

4.6kg med pukkelrygg

DSC_0598

Nå er sesongen snart over her på New Zealand, de aller fleste elver stenger etter 30. April. Før den tid er planen en langhelg i bushen med et par svære ørreter før jeg legger bort fluestanga for denne gang.

Winter is coming..

DSC_0789

Nær Wanaka i midten av April

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *