08- & 09.01.14 – Glomma?

Regnet traff hardt, så påfølgende dag ble det hotellrom og oppladning av batterier. Skal man lade opp så må man lade opp skikkelig, og frokosten ble en burger på restaurant. Været klarnet opp, men det gjorde ikke elvene. Derfor har vi tllbragt de to siste dagene i floden Waiau, New Zealand er ikke bare spring creeks. Waiau er full av fisk, men elven er stor og dekket med nesten utilgjengelig bush. Taktikken bestod i å stå oppe på store juv og spotte fisk som stod langs land i elva, for så å klatre ned til elvebredden dersom man så en fisk. En taktikk som innebar en viss risiko. Det tok ofte lang tid å komme seg i posisjon, og etter alt slitet med å komme seg ned fjellveggen kunne ofte fisken være skremt av for eksempel stein som løsnet og plasket fisken i hodet. Det ble likevel en fisk på Frithjof i skumringens time første dagen.

Det kunne virke som at fisken i elva hadde sett en god del fiskere før, ofte av helt uforklarlige grunner ble fisken skremt. Kvelden nærmet seg og temaet soveplass kom for tur. Det er nemlig strengt forbudt å campe ute i Te Anau, dermed ble nærmeste «holiday park» besøkt. De skiltet med både hytter og teltplasser til leie og vi plinget innom resepsjonen for å høre om priser. Frekkasene skulle ha 100 kroner for å sette opp teltet for èn natt, og det var per person!! Vi fnøs av prisene før vi helvendte og kjørte et stykke ut av Te Anau, hvor vi satt opp de gjennomvåte teltene, pakket ut de fuktige soveposene og la oss. Alle mann sov som steiner gjennom natten. Penger spart.

Dagen derpå gikk som dagen forut. Taktikken var den samme fiskemessig. Uttellingen nesten lik. 1 fisk og mye fjellklatring. Den ene fisken hver av dagene redder dagen for alle mann, og det smaker ekstra godt når det er så vanskelig, men nå begynner vi ærlig talt å bli alvorlig lei av brune elver og labert vær. Triptelleren bikker snart 2000 km(!), og vi har kjørt og kjørt, lett og lett, etter klare elver. Det var ikke for å fiske flod og kjøre bil vi kom til New Zealand for. I morgen er det meldt godvær, og kjemperegnet som falt i området kom for 3 dager siden. Da er det vel å anta at mange av de vakre perlene vi så gjerne vil se er fiskbare igjen? JIPPI!

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Så synd, skjønner veldig godt at når man drar til NZ for å fiske, så er regn og brune elver en nedtur. Vi få håpe at være snur å dere får bedre forhold.
    Stå på, Skitt Fiske

  2. Ja, vi krysser fingrene for godt vær og bedre fiskeforhold! For øvrig er jeg beroliget ved å se at dere spiser sunt og ordentlig, og ikke minst er jeg imponert over det kledelige hodeplagget!

  3. Trist at været svikter. Dere får nok mer flaks etter hvert og muligheter til å demonstrere hva dere er gode for. Bedre tider ligger nok foran dere. Skitt fiske videre. Dere har da i det minste en god porsjon plussgrader til å varme dere. Men, uansett er det veldig koselig å lese bloggene deres. De er godt laget. Godt år videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.