Mitt livs ørret!? Siste fisketur på NZ 2015

Det er nå gode 3 uker siden fiskesesongen endte her i New Zealand. Det er fortsatt noen elver som ikke er stengt, men de er til gjengjeld lite spennende fiskeelver.
Den siste helgen i april tok jeg med fri noen ekstra dager fra skolen, planen var å fiske seg så langt opp som mulig i kanskje en av de mest kjente muse-elvene. Elven har vært hardt fisket hele sesongen, og håpet var at fiskepresset nå hadde avtatt litt mot slutten av sesongen.

DSC_0888
Været ble etterhvert helt strøkent, og det var veldig mye stor fisk å se. Helt tydelig at hardt fiskepress gjør sitt på at fisken blir mindre aktiv. En del fisk begynte også å bli klare for gyting, de var mer opptatt etter å jage hverandre opp og ned. Var avhengig av å finne aktiv fisk i litt riflestrøm for å få de til å ta flue. Litt frustrerende å gå forbi så mye stor fisk som bare står og sturer, kunne fort brukt flere timer på noen av de, men det blir egentlig bare bortkastet fisketid. Fant etter hvert en fisk som var aktiv, alltid like deilig å få fisken på det første kastet. Det var en veldig godkjent fisk på nøyaktig 4kg!

DSC_0825 DSC_0842
Det skulle bli ettermiddag før jeg fant neste aktive fisk, denne tok det litt flere kast og fluebytter før den tok flua. Skjønte først ikke hvor stor den var, men etter å ha blitt taua opp og ned elva 5-6 ganger begynte det å gå opp for meg.

DSC_0845

FEM KOMMA SYV KILO!!

DSC_0857

 

5.7 kilo… og kanskje mitt livs fisk. Ord blir fattige.

Det ble en liten 2kilos dagen etter, været gjorde sitt med at fisket ble vanskelig, og siste dagen åpnet himmelen seg og elvene steg. Fint for gytende fisk tenker jeg.

DSC_0877

Selskap av noen turgåere på hytta

Herlig å avslutte sesongen med en så stor fisk. Har enda ikke helt gått opp for meg at en så stor fisk tar på en nymfe#14. Rimelig høy puls når jeg spotta den i vannet!
Selv om fiskesesongen nå er over, har jeg fortsatt en drøy måned igjen på skolen. Skal si det har vært utrolig kult å kunne fiske her på NZ i omtrent fire måneder, ikke minst utrolig lærerikt. Kommer garantert tilbake!

Over og ut for denne gang.

Frithjof

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Raymond Eilertsen

    Det har vært en fornøyelse å følge deg på NZ, Frithjof! Takk for mange fine lesestunder 🙂 (og grattis med gromfisken, litt av en avslutning…)!

    Raymond

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *