Bjørn og Tobban på NZ – Intro

Bjørn og jeg tråkker nå i Frithjof sine fotspor. Etter et drøyt år med planlegging satt vi plutselig side om side på SQ297 sørover til New Zealand igjen. Forrige turen var sammen med Frithjof, i januar 2014, ren fisketur. Året etter, altså 2015 valgte Fritt å reke nedover igjen. Først og fremst for å fiske, men også studere noen måneder ved Lincoln University. Som sikkert mange av dere så fikk han grådig mye stor fisk. Bjørn, Sigurd og undertegnede satt grønne av misunnelse hjemme i Norge. Vi måtte finne på noe.

Bjørn og jeg tenkte at vi kan jo ikke være noe dårligere, så vi valgte å gjøre det samme. Vi valgte bare å dra på vinteren i stedet. Vi skriver snart midten av Juli, og gjennomsnittstemperaturen er rundt 5 grader. Ned mot -6 om natten. Ikke veldig kaldt i forhold til norsk vinter, men å dra fra norsk sommer ned til det her, ja det var litt, ka en skal si, tungt? Planen er å studere hardt frem til semesteret ender, rundt 15 oktober. At semesteret ender like etter sesongstart, ja det passer jo helt utmerket, så kan vi fiske uforstyrret frem til vi ringer jula inn, og enda litt til.

MEN, ja for det er et lite men her. Når jeg skriver sesongstart så er det da det virkelig begynner. Likevel er det masse muligheter nå, midtvinters. «Winter fisheries» kaller dem det her nede. Selv om det aller meste er stengt, finnes det altså allikevel et knippe vann og elver som er åpne gjennom hele året. Det finnes til og med noen elver som kun er åpne på vinteren, så det burde være muligeheter.

Oppdateringer kommer fortløpende de neste månedene. Planen er å bruke alle ledige stunder til å knekke koden for vinterfiske. Kanskje det til og med kommer noen videosnutter utover også. God sommer til alle dere i Norge. Vi gleder oss til det blir varmere her nede, og fisken begynner å vake.

 

-Tobias-

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *