Brillevurdering – ProofEyewear

 

Vi var så heldige å motta noen par ProofEyewear polariserte briller fra JoeFeral (www.Joeferal.no) under oppholdet vårt på New Zealand. Som takk gir vi en ærlig vurdering av hvordan disse brillene fungerte for oss som fluefiskebomser på NZ. Hvilken passform brillen skal ha, farge på linsene og utseende er kanskje de tre viktigste faktorene ved valg av en fiskebrille, noe som gjør det å finne den perfekte brillen til en utfordring. Brillene fra Joeferal ble godt brukt, og vi er takknemelige for at vi fikk muligheten til å teste dem. Ettersom vi fikk noen ulike modeller har vi valgt å besvare noen relevante spørsmål modell for modell.

Adrian Gamman fikk Teton Eco Matt Black Kush polarized og har følgende vurdering: 

gamman

 

Hvordan var brillene til spotting?

Brillene fungerte utmerket til spotting ved sol eller lett overskyet vær. Glasset i brillene er lyst, slik at de også fungerte ved overskyet/regn, men da er nok lysere briller å foretrekke. Brillene omslutter øynene på en bra måte, på den måten hindres sollys og refleksjoner fra vannet å treffe øynene.

Passform?

Jeg benyttet meg av disse brillene 10-12 timer hver dag i 14 dager. De satt som et skudd, og var behagelige å ha på seg.

Vanlig bruk?

Brillenes design oser sportsaktiviteter, og det er nok i slike sammenhenger jeg kommer til å fortsette å bruke disse brillene til. For dagligdagse aktiviterer sverger jeg til Ontario Skate Blue Polarized. 

 

Frithjof Hald brukte Camas Eco Black Polarized og har følgende å si:

fritt

Hvordan var brillene til spotting?
Brillene fjerner nødvendige refleksjoner i vannet ved sol og lyst lettskyet vær, slik at de fungerer fint til spotting av fisk. Ved mørkere vær eller fravær av sol er nok brune eller lysere glass å foretrekke. Ved lav sol slipper det inn uønsket lys som kan være litt plagsomt ved spotting, dette var riktignok ikke et stort problem.

Passform?
Brillene sitter veldig godt, og passer nok spesielt godt på personer med et litt smalt ansikt. Passformen er behagelig, selv etter flere timers bruk.

Vanlig bruk?
Her kommer nok brillene til sin fulle rett. Med trendy treverk er det en brille som både ser kul ut og er miljøvennlig! Den slipper inn en behagelig mengde lys under aktiviteter slik som bilkjøring (noe vi gjorde mye av på New Zealand).

 

Tobias Holter brukte Goodson Eco Black Polarized.

tobbi

Hvordan var brillene til spotting?

Goodson fungerte greit til spotting, men kun på dager med mye lys, med andre ord på klarværsdager. Fargene ble behagelige, men for å se alle konturer var det nødvendig med sol.

Passform?

Brillene satt godt, kanskje litt for godt. Jeg er relativt tjukk i huet, så det er mulig disse ble noe smale for meg. Litt for store glipper på siden som slapp inn mye sidelys, dette er ikke helt optimalt ved spotting.

Vanlig bruk?

Freshe briller som så bra ut. De ble brukt noe mer utenfor fiskesituasjon for å få variasjon fra de andre fiskebrillene mine. Ikke en brille jeg ville kjøpt utelukkende for fisking, men flotte briller til andre aktiviteter som ikke krever spotting av fisk.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *