Mariagerfjord 2014

Påsken 2014
Vi svevde fortsatt på opplevelsene fra New Zealand, da Rena Fiskecamp inviterte oss på litt påske-sjøørret i Mariagerfjord. Ingen av gutta hadde hørt noe om denne fjorden, som visstnok etter et kjapt google søk skulle være «danmarks smukkeste fjord». Videre avslørte bildene på nettet at det ble fanget alvorlig stor havørred der. Vi takket høflig ja. Kombinasjonen påske, øl, sjøørret og nye bekjentskaper er sjeldent feil.

Bjørn lekte seg fortsatt på Bahamas, og Simen Prestaasen fra TØRT ble vår fjerdemann i bilen. Stor var overraskelsen da vi allerede i bilen på vei ned oppdaget noe som mistenkelig lignet slukflua til Pål Krogvold. TØRT du liksom!
Turen ned gikk som løkke i løkke, smud! Litt skepsis på fergen da Sigurd hadde tatt med et par middels stein som skulle hindre bilen fra å flytte seg underveis. «Brekket er gå’ent skjønner’u».

Hele turen ble vi passet godt på av to lokale fiskere som fungerte som guider. Vi nikket og smilte, selv om det ikke alltid var like lett å skjønne seg på dansken. Det var utrolig mange fine fiskeplasser, men av en eller annen grunn var ikke fisket helt på topp. Mange teorier ble luftet, først var det for høyt vann, og så var det for mye sol. Dere vet hvordan sjøørretfisket fungerer. Unnskyldninger og bortforklaringer er selve hjørnesteinen.

Dårlige forhold er uansett ingen unnskyldning for å ikke stå opp 04:30. Mens resten av campen bokstavelig talt snorket bort soloppgangen fisket vi over den ene plassen etter den andre, egentlig uten noe resultat som kunne forsvare mangelen på minst 4 timer søvn. Soloppgangen var i hvertfall fin.

Tobias falt raskt etter et par dager med labert fiske rett i put & take fella, nøyaktig som på Bornholm for 2 år siden. Frithjof, Sigurd og Simen fortsatte med det vi egentlig var i danmark for; å fiske sjøørret. Selv om vi var skeptiske til Simen etter å ha sett flueboksen hans på vei ned, skulle nettopp han være redningen vår. 2.6 kilo feit sjøøret notert Simen. Det gjorde ekstra godt når resten av gjengen blanket(!!) på p&t fisket.

Mat mellom øktene er livsviktig for ivrige sjøørretfiskere, men det er ikke alltid like enkelt å få det man er ute etter på danske bensinstasjoner. Noe vi blant annet har skrevet om i fjorårets Bornholmtur. Baconpølse med stor B, er på mange måter den ultimate pølsen, men etter mange forsøk over flere dager måtte vi se langt etter Baconpølse. De var rett og slett aldri ferdig, og når vi spurte når de var klare var det som regel rundt en time igjen. Nå er ikke vi kjent med steketidene på baconpølse, men på den tiden kunne vi kjøpt alt vi trengte, og lagd den selv!

Det hører med til historien at vi gjorde et stopp i den svenske skjærgården på vei hjem, og hadde kanonfiske! Baconpølse fikk vi også.

Takk for en superhygg tur, maken til trivelige folk skal du lete lenge etter!

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *