Island dag 1 – Drømmestart

Introduksjon av Sandnesgutta – gjestebloggere:

Sandnesgutta Anders, Håkon og Adrian skal i løpet av denne uken gjesteblogge for 4reels mens vi er på Island.

Vi er tre middelmådige fluefiskere med elendig kasteteknikk. Ettersom vi ikke har noe særlig erfaring med kjøring av fisk på 3+ kilo, kan dette by på mange spennende situasjoner.

Avreise:

Endelig var dagen her, avreise til Sagaøya! Turen var nøye planlagt, bestilt og betalt allerede i februar, og forventingene har steget eksponentielt med at avreisedagen har nærmet seg.

På flyplassen kom turens første utfordring. Jacuzzien på hytta vi har leid var ute av drift. Krise. Heldigvis fikk vi ordnet oss ny hytte (med fungerende jacuzzi) umiddelbart ved ankomst.

Ettersom vi ikke er vante med å skrive blogg, og vi vil bruke mest mulig tid til å fiske, for å optimalisere blogg-/fiskeratioen, samt spare leserne for unødvendig bruk av hornhinnen, har vi kommet frem til at deler av bloggen kun kommer til å bli beskrevet i stikkordsform.

Så fra vi hadde ordnet oss ny hytte har vi følgende stikkord:

  • Fly
  • Flymat
  • Taxfree
  • Toll
  • Leiebil
  • Handle
  • Hytte

Etter vi var kommet frem til hytten var det bare en ting som gjaldt. Kveldsfiske i Thingvellir.

Vi kastet fra oss unødvendig utstyr, pakke fiskeutstyret og kjørte av gårde mot forventinger sammenpakket i et ganske så stort vann.

Det var mye vind da vi kom ned til vannet, men det skulle ikke sette en stopper for oss. Vi monterte stenger, bant på fortom og fant frem fluene vi hadde tro på.

Etter kun en times fiske satt den for Adrian, og etter en fin fight var første fisken på Island et faktum. Drømmestart. En nydelig brunørret på herlige 2,7 kg. Ettersom ørreten i Thingvellir er sjøørret som ble igjen ved forrige istid, har den en helt nydelig sølvfarge med store sorte prikker. Den kan nå fantasiske størrelser, opp mot 12 kg, og det er derfor vi skal fiske i dette vannet store deler av tiden vi er her på Island.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *