Island dag 2 – Denging

Dag 2 på Island kan oppsummeres i ett ord – denging. Denging, denging og mer denging. Kaffe, så denging.

Dette var dagen vi skulle møte guiden vår, Stefan fra Iceland Outfitters. Stefan viste seg å være en førsteklasses fyr; hyggelig, behagelig og med stor lokalkunnskap. Han hadde bare én større svakhet – evnene hans til å finne fisk til oss ser per nå ut til å være annenrangs, i beste fall.

Da vi møtte Stefan i Thingvellir viste Island seg fra sin beste side, med blikkstille vann, vakende kjempefisk og et yrende fugleliv. I nasjonalparken viste Stefan hva som kjennetegner godplasser i vannet, dype områder og grønnblått vann. Med det rolige været fikk vi også anledning til å studere bunnforhold på områdene vi fisket i går nærmere, og det er tydelig at Adrians valg av sted for å fange i går kun har vært et lykketreff.

 

Fin morgen i Thingvellir

Fin morgen i Thingvellir

Etter et par timers resultatløs kasting i nasjonalparken begynte det å blåse kraftig opp, og Stefan tok oss med til et privat område vest i vannet. Da vi kom dit hadde vinden selvsagt snudd, og fisket var like tregt, så vi bestemte oss for å skaffe oss noe å spise. For- og ettermiddagen dag 2 kan dermed best summeres av følgende stikkord og –setninger.

  • Denging
  • Kjøring (i bil, ikke av fisk)
  • Vind
  • Hamburger i Laugarvatn er godt
Stefan viser hvor motvinden skal komme fra neste gang

Stefan viser hvor motvinden skal komme fra neste gang

Etter mye kjøring frem og tilbake med utforsking av nye plasser havnet vi nok en gang på det private området vest i vannet. Her hadde været blitt enda dårligere, og resultatløs denging i motvind ble kun forstyrret av at en av de lokale stjal kasteplassen til Adrian og dro inn en fisk. På 4 kg. På sitt første kast.

Dette bildet er ikke særlig symptomatisk for dag 2, all den tid det ikke regner. I tillegg kaster Håkon her i motvind (før vinden like etter snudde)

Dette bildet er ikke særlig symptomatisk for dag 2, all den tid det ikke regner. I tillegg kaster Håkon her i mevind (før vinden like etter snudde)

11310846_10155595483685274_968482089_o

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *