Stor, Større, Størst

8 Januar

Etter å ha lastet opp bilen med alt som trengtes, bar det nå oppover til fjellene. Været var grått, men det var spådd sol. Fremme ved elva var det fortsatt grått, men en antydning lysere. Ganske digg å kunne rigge femmerstangen i grunn!

Etter å ha gått et par kulper uten å se noe fisk, gikk jeg opp på en stor stein som elven omtrent gravde seg under. La et kast helt inntil steinen, i håp om at det skulle stå ett eller annet i hulrommet under steinen. Når jeg skulle løfte snøret var det plutselig fast fisk, pussige greier! Ingen dårlig debut heller. 3.2kg tjukk trutta gjorde brått gråværsdagen et par hakk bedre.

P1140238 P1140247
Så ganske lite med fisk oppover, og de få jeg så klarte jeg selvfølgelig å skremme. Etter lunsj finner jeg en fin fisk som står i enden av en rund kulp med sandbund. Ved første øyekast ser det ut som en fisk på størrelse med den jeg landet tidligere. 3-4 fluebytter senere, så følger den plutselig etter nymfa rett mot meg, før det tar bare 5-6 meter unna. Først da ser jeg hvor brutalt stor fisken virkelig er. Fisken er tung, og bestemmer det meste. Det å være alene er virkelig en prøvelse når man skal hove stor fisk. Etter en del mislykkede forsøk, bestemmer fisken seg for å forlate kulpen og rase ned de 100 meterne med stryk og store steiner. Der og da var jeg egentlig overbevist om at det var kjørt, dette måtte da ryke! 100 porsjoner med flaks senere, så får jeg tredd McLean hoven i størrelse large rundt beistet. Komplett lykke!! Vekten på hoven er ikke helt god når belastningen blir stor, bikka mellom 5.1-5.5. Si 5.1 så er vi på den sikre siden. Den må utvilsomt hå fått i seg en mus eller to.

DSC_0273

DSC_0250
Litt skjelven og glad, vimser jeg litt videre oppover. Plutselig får jeg øye på enda en fisk, også denne gang skal det vise seg at jeg er altfor beskjeden når det gjelder å anslå vekt på fiskene. Det har nok noe med å gjøre at de er korte og enormt feite. Fisken kommer heldigvis litt greiere opp enn den forrige, og drar vekta helt til 4kg!

DSC_0278
Ble faktisk så satt ut at jeg ikke følte for å fiske lengre, jeg var fornøyd. Finner riktignok enda en fisk på vei tilbake, og bare for gøy setter jeg på en museimitasjon. Den ble ordentlig skremt gitt, artig å se reaksjonen på fisken da.
9 Januar

Stod opp og spiste frokost, før det bar avsted til ny elv. I dag var det strålende sol fra første time. Skikkelig varmt, og herlige omgivelser. Spotter flere fisk, de fleste ganske store. Men klarer rett og slett å klusse det til med samtlige. Mister to på nymfa, og en nydelig 3kg+ fisk på tørreflua. Litt surt, men er egentlig fortsatt strålende fornøyd etter gårsdagen.

DSC_0309

På vei nedover elven møter jeg en kar som har fisket etter meg hele veien. Han hadde bare sett en fisk stakkar, og det var jo ikke så rart. Vi tok følge tilbake til veien og bestemte oss for å fiske sammen i morgen. Karen viste seg å være en Ire, han jobbet som arkitekt i Chrch, nok å gjøre der altså!
Telt ble slått opp og slue fangeplaner for morgendagen ble lagt.

DSC_0313

Teltet til iren var omtrent på størrelse med en barnepulk

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *