Følg Frithjof Hald de neste månedene på New Zealand

Julen er over og alle er tjukke, mette og klar for å lide noen måneder i vinterkulda. Unntakene er ikke mange blant oss fluefiskere, men bindeleddet i 4reels er et slikt unntak. Nemlig Frithjof Hald. Det tok ikke lang tid etter studiestart for to og et halvt år siden, før unge lovende Hald hadde bestemt seg for å ta et semester i utlandet.

Valget falt på New Zealand!

Valget falt på New Zealand!

Fjorårets tur i Januar gav mersmak, og de nødvendige papirene ble fylt ut like etter hjemkomst. Vi var relativt mette etter å ha fisker rundt sørøya i drøye fire uker, men det tok ikke lang tid før jeg begynte å innse hva som var på vei til å skje. Bjørn, Sigurd og jeg, gjennom en hel vinter hver for oss. I hver vår by. Hvor isen ligger tykt på alle vann. Mens Frithjof befinner seg på andre siden av tallus, i D-vitaminrik sol hele dagen lang. Gjevnt over +-20 grader og vakende trutta. Når det i tillegg går rykter om museår der nede så må det jo bli noe på kjekke unge Hald. Det ligger i etternavnet.  Kontrastene blir ikke særlig større!

I Norge er det is!

I Norge er det is!

Tiden er snart inne for avreise. Ettersom studiene ikke begynner før langt utti februar er Frithjofs plan å kjøpe bil, fiskekort og solkrem. For så å bumse rundt på let etter feite store ørreter, telte rundt på «private land», drikke kald pils langs bredden, fyre opp primusen mens ørreten vaker like forand nesa på han og blogge til oss her hjemme. Jeg må si jeg er en smule misunnelig her jeg sitter i studentkollektivet på Ås. Utenfor er det mørkt like etter sola har stått opp, og regnet pisker mot rutene. 2 grader, regn og stiv kuling minner ikke mye om vinter. Det er bare enda verre.

 

Jeg har likevel gjort noen enkle grep for å dempe abstinensene og misunnelsen.

  • Snellekjøp, etterfulgt av innlagt leketid. Bare sveive sveive og sveive. Drømme seg bort.
  • Scott G2 9’ #5. Finere stag skal en lete lenge etter (Dama må nok ligge på soffaen i et par tre dager)
  •  Nappe oppe en sjøørret i ny og ne
  • Glede seg over rapportering og snaps fra unge Hald.
- Leketid

– Leketid

Dette blir svært spennende. Det er nå vi har muligheten til å utforske verden, tilegne oss ny kunnskap, lære om andre kulturer og språk. Så hvorfor valgte du da New Zealand ettersom du var der i fjor? Kina hadde vært mye mer fornuftig. Interessene er sterke, og de trekker selvsagt mye. Det er klart at New Zealand er det eneste riktige stedet å dra. Planen er å gjøre det sjæl om et par år. 6 uker fiske først, for så å studere noen måneder med innlagte helgeturer opp i fjellene. Høres deilig ut. Masse lykke til det neste semesteret Frithjof. Vi gleder oss til å lese bloggen fremover!!!

 

-Tobias    

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.