16-17.01 – Nye eventyr

16.01

Stod opp og pakket bilen, planen var å kjøre litt lenger nordover. Alltid godt med litt variasjon, dessuten var det meldt noen dråper regn i Reefton.  Kjøringa gikk bra, det er faktisk gøy å kjøre bil på NZ, så utrolig mye å se på.
Noen timer senere var jeg i et området jeg hadde planer om å teste et par bekker, som vi også hadde besøkt i fjor. Regnet med at vannstanden var lav, men hadde et lite håp om å finne fisk.

Det måtte ha gått noe seriøse vannmengder her siden forrige gang, mye av vegetasjonen rundt elva var rett og slett revet bort, og flere kulper var totalt forandret.
Så ikke like mye fisk som vi gjorde i fjor heller, men det var egentlig forventet. I den første bekken så jeg vel totalt 5 fisk, fikk en av de på ca 2.5kg.

DSC_0390

Pukkelrygg


DSC_0402
Utrolig vrient fiske, et par fisk jeg brukte flere timer på. Testa alt jeg hadde av nymfer, var til og med over på Simen sin boks som jeg har lånt med meg.
Bekk nr.2 så jeg litt mer fisk i, og her var fisket litt letere. Flere av fiskene tok på første kastet. Fikk opp to stk, der den største var på 2.6kg. En klin gæren fisk, som i motsetning til de fleste andre fisker raste rett oppstrøms et stryk på 50 meter. Hele fighten var oppe i stryket, da fisken nektet å bli med ned til kulpen igjen.

DSC_0401
Ble tilslutt 3 på land og like mange mistet. En kul dag med morsomt fiske, ganske sprøtt at det går fisk på 2-3kg i bekker du nesten kan skritte over!
I morgen skal jeg på nye eventyr, og planen er å rusle noen kilometer innover en elv, for så å bare fiske oppstrøms til mørket kommer. Egentlig en ganske vanlig dag her på New Zealand!

17.01

Av og til må man bare klype seg i armen for å bekrefte at man faktisk er på New Zealand. For ja, det er 25 grader, strålene sol og svære ørreter i elvene. Digg.
Pakke ned vått telt etter nattens regn, ikke så digg.
Var oppe tidlig, omtrent samtidig med sola. Spiste et par youghurt, og en dobbel skive med pastarami før kursen ble satt i retning elva.
Parkerte ved enden av veien, og begynte å gå innover. Planen var egentlig å gå hvertfall en time, helst halvannen. Men det river liksom litt i sjela for hver fine kulp som blir passert. Etter drøyt en halvtimes gange MÅTTE jeg bare kikke litt i en nydelig kulp som lå nærme stien.

DSC_0411

Ikke lett å gå forbi slike elvestrekker

 

Jeg så ikke mindre enn 3 cruisende fisk som beitet rundt. Det kvalifiserte til rigging av stang og de store vandreplanene ble lagt på hylla.
I det jeg går i posisjon kommer det selvfølgelig to fulger, de bestemmer seg likegodt for å plaske rundt i hele kulpen til min store fortvilelse. Her var det bare å gå videre.

Jeg så mange fisk, og ganske store fisk også. De stod ofte dypt og vanskelig til i store bakevjer. Fant en fisk som stod litt grunnere, og den steg rolig opp på tørrflua. Uheldigvis var det to trær som også bodde i denne kulpen. Det gikk som det måtte gå, rundt en stokk og under en stein.

DSC_0413

Ikke lett å lande fisk her..

 

Spiste lunsj på en gresstopp med utsikt over en ørret som patruljerte en liten kulp. Begynner å finne roen nå, spiste opp hele lunsjen før fisken ble kastet på. Fisken, som også var på en liten lunsj-runde, veide ca 2.6kg.

DSC_0417

Videre oppover kommer jeg til et sted det for noen år siden var et jordskred. Skredet har demmet opp elven, slik at det har blitt en dam på oversiden. Ganske kult egentlig, her er det mye krefter i sving.

DSC_0425 DSC_0442

Ovenfor raset skifter elva karakter fra storsteinet og dype kulper, til mer småstein og lange grunne kulper. Får raskt øye på en ørret som bukter seg i sola. Den er lang, veldig lang!

Jeg gjør meg klar, mens makspulsen er like rundt hjørnet. Fisken siger inn på den grunne banken på min side, og på vei ut igjen legger jeg flua 2 meter ovenfor og 1 meter til siden for fisken. Som storfisk flest, siger den elegant og litt dovent til siden og spiser flua. Yesss.
Fisken er i lufta flere ganger, og i motsetning til andre store fisk som bare er tunge, er denne hurtig og akrobatisk. Livredd for at den skal gå i stokkene på motsatt bredd, presser jeg på det jeg makter. Får den endelig i hoven, og tror faktisk jeg ropte litt for meg selv der inne i skogen. Kroken var nesten bøyd ut!

DSC_0436

Fornøyd. 4kg – litt mer normal k-faktor enn de andre store jeg har fått

 

Ble mye gåing i dag, og det kjennes i beina. I morgen skal jeg kosefiske litt 2kgs fisk i en litt mindre elv 🙂
 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *