21.01 – Jungelelv

Dagens elv er mer som en villmarkselv å regne. Til kontrast fra den mer populære elven med lett adkomst som jeg fisket i går, er dagens elv vesentlig vanskeligere å komme til. Håpet var at fisken derfor ikke skulle være spesielt lettskremt.

Heldig som jeg var kom jeg nøyaktig 10 minutter før 2 andre fiskere. Jeg hadde førsterett, avtalte med de andre at de kunne få gå å se på elva, så lenge de ikke gikk foran å skremte fisk. Hadde hørt av noen som var der for noen uker siden at det beste var å gå i 3-4 timer først. Det hadde ikke jeg tid til som var på dagstur, men jeg hadde planer om å gå litt hvertfall.

P1140315

Væææ jungel

 

P1140324

Etter å ha gått et par kilometer oppstrøms begynner jeg å titte litt i elva. Men jeg ser utrolig lite fisk oppover, på drøye 3 timer har jeg kun sett to fisk. I begge tilfellene var det fisk som bare stod helt stille, og bare gled ut på dypet når du kastet på de. Merkelig, dessuten liker jeg ikke helt te-fargen på elven. Vannet er klart, men elvebunnen gjør at vannet ikke ser krystallklart ut.

Omsider, et godt stykke oppstrøms begynner jeg å finne fisk. Det var tydelig at de ikke hadde blitt fisket mye på. Omtrent samtlige av dem hev seg på flua ved første mulighet. 2 på nymfe og 2 på tørt.Flere fisk stod i lommene bak større steiner, og ikke i de mer definerte kulpene. Kult fiske!
Det ble en ganske så fin dag likevel! 

P1140313

FISK!

P1140331

Utrolig vakre fisk i denne elva. Alle sammen lå rundt 2kg.

P1140320
Veien tilbake var ikke like fin, det går en slags «sti» på den ene siden av elven, men den var av typen gjengrodd. Innimellom var det merker på trærne som skulle vise hvor løypa gikk, men etter å ha mistet «stien» den 7.ende gangen, gikk jeg likegodt langs elva nedover.
Hadde kommet meg temmelig langt inn, for det tok to og en halv time før jeg var fremme ved bilen. Rimelig fornøyd, men også sliten, sulten, svett og solbrent. Hadde vært kult å kommet seg skikkelig langt inn og campet et par dager. Men bare tanken av å gå den «stien» oppover med tung sekk frister ikke spesielt akkurat nå.

De neste dagene er planen å kule den med litt spring creek fiske. Lite gåing, flatt terreng og et par fisk på tørrflue skal bli digg!

Snakkes!

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.