29-30.01 – Mer fisking

29.01

Det er fortsatt veldig varmt og tørt her, men i morgen ser det ut til at det blir et værskifte

DSC_0503
Dro tidlig til dagens fiskeplass. Vinden pleier som regel å dra seg til rundt 11-12, så det gjaldt å få noen timer fiske før det ble for mye vind. Spring creek’en jeg skulle fiske i holder både regnbue og brunørret, dagens mål var å få en regnbue. Jeg har ikke fått noe særlig regnbue før, og det virker jo som utrolig artige fightere.

P1140518

Pent!

 

Allerede et par hundre meter oppstrøms kroker jeg en fin fisk, Snøret har viklet seg rundt lineklipperen så det ryker rimelig kjapt. Urutinert.
Det var mye kuer langs elva som gjorde fisket vanskelig. For det første løper de bare videre oppstrøms når jeg nærmet meg, jeg måtte gå i store buer for å klare å komme på oversiden av de. For det andre så er ikke kuer så søte lenger når de opptrer i flokk på 50

Mens kuene stirret olm på meg, fant jeg en ganske stor ørret som hadde bosted under en gresstust som stakk utover vannet. Brukte lang tid på å prøve å lure den, den var ute sånn 1 gang i timen og ellers klin umulig å kaste på. Fikk den til å komme ut en gang for å ta en titt på sikadefluen min, men den ville ikke ta.

Mistet litt senere enda en fisk på tørrflua, begynte for alvor å bli litt frustrert. Mange sjanser som glapp. Heldigvis tok ikke vinden seg for mye opp, det var fortsatt fiskbart midt på dagen. Det ble altså flere sjanser, og litt senere har jeg landet både en nydelig regnbue og en brunørret. Begge litt over 2kg. Mistet faktisk to fisk til etter dette, så det ble litt stang ut. Men med to fine fisk i hoven har det absolutt vært en fin dag med helt utrolig natur rundt!

P1140514

P1140526 P1140533
På vei tilbake til bilen finner jeg en stor fisk som står i en nærmest uttørket bekk, en lang grunn kulp som det så vidt strømmer vann igjennom. Fanger den med hoven i et forsøk på å flytte den, men det er 10 minutters gang til der det er mer rennende vann, så det ble en litt dypere og større kulp i stedet. Får håper det kommer litt regn i nær fremtid. Den hadde nå klart seg godt, for det var en real kraftplugg på ca 3kg.

 

30.01

Alltid hatt lyst til å teste det som må være en av de mest kjente ørretelvene her på sørøya, nemlig Ahuriri. Så i dag gikk turen dit, til tross for overskyet og litt regn til og fra.
Det skal jo være en utrolig vakker dal, men med lavt skydekke så blir ikke utsikten den helt store.

P1140540

Det mørket været og etter hvert en god del vind, gjorde det nesten umulig å se fisken. Så kanskje 3 meter foran meg og 3 meter ut i elva. De eneste stedene jeg klarte å se noen fisk, var når jeg gikk på høyder i yttersvingene. Det stod flere fisk helt inntil land, men de fleste stod helt stille og nærmest slappet av. De var uhyre lettskremt, bare stangtuppen beveget seg over gresskanten var de vekk. Fikk kastet på et par fisk, men det var som regel ett kast også var fisken borte. Utrolig vrient.

P1140541

Fisken har nok sett noen fiskere før..

 
Litt senere på dagen så jeg noen vak i lagunene, et par fisk som stod bak noen gresstuster. Vinden gjorde at det ble en slags bakevje bak gresstustene. En liten black gnat gjorde susen, og et par riktig så tjukke fisk rett over kiloen ble dagens trøst. Ganske kult. Litt som stillevannsfiske i Norge, kaste på vak uten å se fisken.

P1140543

De neste dagers fiske er egentlig bare ventefiske for å sla i hjel tiden til Simen kommer. Det skal bli utrolig gøy!

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *