27-28.01 – Bilbytte og fiskefri

28.01

Ettersom bilen min snart er ferdig på verkstedet flyttet jeg meg nærmere Christchurch. Planen var å test ut en spring creek i det store Rakaia systemet, som er en av de største elvene her nede. Laksefisket der er blant annet veldig populært.


P1140490

 

P1140491

Stor og bre

 

Værmeldingen lovet forholdsvis klart vær og 2-3 ms, men 2-3 ms skulle vise seg å være noe helt annet oppe på det åpne slettelandskapet. Fisket startet overraskende bra, gikk på en beitende fisk allerede etter 10 meter gange oppstrøms. Den tok nymfa to ganger, uten at jeg klarte å sette tilslaget. Disse regnbuene må jo være mestere på å spytte ut flua. For de samme skjedde med en annen fisk etterpå!

P1140501

Bedre blir det ikke!

 

Dette kom til å bli en fin fiskedag tenkte jeg, det skulle jeg tydeligvis aldri tenkt. For 30 minutter senere blåste det sikkert 12ms. Helt ufattelig med vind. Spottet fortsatt noen fisk oppover, men kastingen var ren bingo, da vinden rev snøret hit og dit. Det ble heller mye busk og gress på kroken, frustrenede.

Det var rett og slett slitsomt å være ute i den kraftige vinden, sykt deilig å sette seg inn i bilen til total stillhet etterpå!
På vei tilbake til hovedveien, møtte jeg på 3 stykker som haiket. Dette var type 40 km inn på en grusvei, så tenkte jeg skulle være så snill å plukke de opp. De hadde sett 1 bil på 3 timer, så rimelig happy der ja. Det viste seg å være amerikanere som skulle gå hele New Zealand på langs!

28.01

Fiskefri dag, går det ann a?

Fikk telefon av Josh, som kunne fortelle at den fine hvite bilen min var ferdig, så dro inn til Christchurch for å hente vidunderet. Veiarbeid overalt i byen gjorde det vanskelig for både gps og sjåfør, å som jeg hater bykjøring, hvertfall når det foregår på venstre side av veien…
De hadde likegodt bytta hele motoren med en ny en. Godt for meg, og helt sikkert veldig dyr for dem. Nå går den som en kule!

Benyttet byturen til blant annet å klippe håret og kjøpe litt nye fluer. Dessuten fikk jeg endelig kjøpt meg et håndkle, så nå blir det slutt på å lufttørke fremover.
Satte så kursen mot Lake Tekapo, hvor jeg tok et bad og slappet av litt på stranda. Ikke så verst egentlig.

DSC_0509

avslapping

 

Nå skal det fiskes noen dager før Simen kommer nedover, spådd litt sånn halveis vær. Men skal bli artig å teste noen nye steder!

 

 

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *