Dag 6 – Ørreddagen

Vår knallharde satsing på tittelen årets Havørredkonge på Bornholm ble bokstavelig talt lagt på is. Da klokken ringte 04:00 ble vi møtt av en høyre hook fra kong vær. Snø og masse masse vind. Som erfart tidligere visste vi at danskene var overalt akkurat denne ene dagen og bestemte oss for å krype tilbake under dyna. Det skulle kanskje føles vondt for sjela, det skulle vært et nederlag for ivrige fremadstormende norsk fluefiskeungdom å bukke under for været, men det det føltes godt. En uke med knallhard jobbing i mye vind hadde gjort sitt, og vi trengte sårt litt ekstra søvn. Kl 11.30 var vi avgårde, ellevetredve, en halvtime før ettermiddagen, ikke bra. Det skulle vise seg at ekstra søvn hadde gjort godt. Vi avfisket store områder vann systematisk på let etter fisk, skjerpet og utvhilte som aldri før. Etter ca tre hundre meter effektiv avfisking av et langt fint strekke smalt det på den rosa reka til fangefrittz. Dette var en typisk storfiskplass, og da den brede halen brøt overflaten for første gang, løp bilder av gullmedaljer og pokaler gjennom hodene på alle mann. Fisken var læææng, og hadde den vært i perfekt form hadde den sikkert veid 3,5 kilo, men den hadde vært så grei å donere sine egg til fremtidige år og var derfor noe mager. Den trakk likevel Mcleanhåven til 2,6 kilo, og turens hittil største fisk var et faktum.

 

Vi fisket videre med stor tro på strekket, men på tross av kilometervis med vann uteble fisken. Vi skylder på kaldt vann og snøstorm. Vi satt oss i bilen og kjørte til Kvickly i Rønne, pestokylling rullet i bacon til middag, Bursdagstubbz på kjøkkenet er aldri feil. Innveiing av fisk til Ørreddagen ble dagens siste event, mange flotte fisker ble landet i løpet av dagen. Vi estimerte Frithjofs fisk, som naturligvis ble varsomt gjenutsatt, til en 17 plass på resultatlisten med tilhørende bellybåt fra Kinetic, søren, burde KAKKA’n……. BARE TULLA!

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *