Dag 5 – Harbour

Vi delte oss i to på morgenøkten, team small VS team tall. Alle fisket på sydkysten, og vinden hadde dreid litt slik at det var litt bølger. Selv om troa var på plass så var fisket så som så. Det sier seg vel egentlig selv at morgenfisket ikke er tingen når det er minus 3 om natta, men er man først her nede så må vi utnytte all den tiden vi har til rådighet. Gårsdagens bursdagsbarn fikk endelig nettkjenning, en blank og feit fisk på rundt 8 hekto var en grei trøst etter mange timers fiske. Dette ble også den eneste fisken i løpet av morgenøkten. Vi var generelt lei av å fiske på vest og sydkysten, så vi sightfisket oss rundt nord og østkysten. Det viste seg faktisk at deler av Salene Bukt var fiskbar, tross fiskbarhet forble vi fiskeløse på nordkysten.

Vi hadde hørt rykter om stor gjedde i sagnomsuste Nexø havn. Mens vi fortærte en slapp salat samt 70 centiliter cocio, observerte Tobias et vak i det cociofargede havnebassenget. Sigurd satte på en loppe størrelse small og avfisket området systematisk, uten resultat. Bjørn maste seg til et kast med godstanga til Siggen, og det tok ikke lang tid før yngstemann sto med flex i klingen og kjørte harbourfisk. 1.2, litt sliten, men fortsatt morro.

30 minutter senere, etter noen ulne tips fra en ullen danske på netto i Nexø, sto vi midt i Rønne havn. Vi så ut som en gjeng tullinger, der vi stod og kastet utover den døde havbunnen. Vi avsluttet dagen med en ekkel kebabtallerken på den lokale grillen. Storfisken uteblir fortsatt, men det er kanskje ikke så rart når vi tilbringer halve dagen i havnebassengene. I morgen er det Ørreddagen her på Bornholm, og værgudene truer med å slå oss i trynet nok en gang. Vi skal uansett opp tidlig, pumpe storfisk og vinne konkurransen. Knæk og bræk sier dem.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *