31.01-01.02 – Overskyet, med oppsig

31.01

Våknet opp til lett regn og guffen vind. Dagens kjipe beskjed er at Simen ikke får dratt likevel, selv om han har jobbet hardt for å prøve å få det til. Det er ikke alltid man styrer over ting selv, og denne gangen var det utenfor hans kontroll. Håper alle sender gode tanker til Simen, så kommer han seg raskt på fisketur igjen.
Planen er nå å møte Andrè og 2 andre venner på mandag for å fiske litt. Skal bli godt med litt selskap nå merker jeg!

På grunn av tett skydekke og dårlige spotteforhold ble dagens elv en med mer vegetasjon rundt, samtidig som elven renner gjennom et juv.
Første dag på hele turen min at jeg har måttet ta på meg vadejakke, det er jo ganske utrolig egentlig. Vurderte vadere et lite sekund, men det er jeg glad jeg droppet. Selv om det er overskyet vær, så blir det som regel varmt utover dagen.

P1140556

regn..

 

Når jeg etter noen kilometers gange kom opp til juvet, så var det flere fine kulper å se. Det eneste som manglet var fisk. For etter flere kilometers gange og utallige fine kulper hadde jeg fortsatt ikke sett en eneste fisk.

P1140560

Fint, men hvor er fisken?

P1140565

Vannet var varmt og lavt, så mest sannsynlig har all fisken sluppet seg ned til innsjøen nedenfor. Det kan jo være det var noen igjen lenger oppstrøms, men jeg valgte heller å gå tilbake for å prøve litt i elvemunningen.

Dagens mest spesielle opplevelse var en sau som ikke beveget seg. Alle de andre i saueflokken løp unna da jeg nærmet meg, mens denne stod som fryst med hodet bøyd. Den rørte ikke en muskel, trodde et øyeblikk den hadde dødd stående eller noe sånt. Til og med når jeg rørte på den skjedde det ingenting. Etter et lite dytt i siden, løftet den hodet og så på meg. Litt skremmende egentlig, kan ikke ha vært frisk den sauen der.

P1140581

Flatsfiske

 

Elvemunningen var som skapt for cruisende ørret, og det var det som skulle bli dagens redning. Det var store gruntområder der elven rant ut. Flere ørreter som patruljerte sandbankene, og etter noen timers fiske hadde jeg landet fire stykk. For det meste fisk rundt halvannen kilo.

P1140578

Middagen ble tilberedt ved et lite vann langs veien. Ikke feil å speide etter fisk mens pastaen koker. Så riktignok ingen fisk her. I morgen skal jeg prøve meg i en annen liten elv på vei tilbake til Christchurch.

P1140583

 

01.02

Våknet av at det regnet flere ganger i løpet av natten, regnet også litt fra morgenen av. Men det skulle lette og bli sol forhåpentligvis. Møtte en estlender på parkeringsplassen, han hadde fisket der i går og ga meg noen gode tips mot at jeg skulle sende han rapport på mail. Bortsett fra New Zealand, dro han også til Finnmark hvert år!

Etter å ha gått ca 1.5t nedstrøms startet jeg å fiske. Været hadde klarnet opp og det var gode spotteforhold. Fant raskt et par vakende fisk under noen willow-trær. Ikke store fiskene, mellom 1-1.2.

P1140591

P1140587

Denne var spesiell, ingen prikker på sidelinjen?!

P1140556

Flere gode timer følger, og det er skikkelig moro tørrfluefiske. Tror jeg endte på 7 stk, der største var litt over 2kg. Mistet en fin regnbue også, så det var ikke bare brunørret å se.

P1140602

Nok en nydelig dag på sørøya. Nå har jeg slått opp teltet på en campingplass, og endelig får jeg vasket litt klær.

Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *